Csupa vidámság és szórakozás a húsvéti gyerekprogramunk

A legkisebbeknek szól a húsvéti gyerekprogramunk, amivel izgalmas tavaszköszöntőt viszünk mindenkinek. A kicsik örömmel vesznek részt a programokon.

A gyerekek a húsvét szót egészen más tartalommal töltik meg, mint a felnőttek. A kicsiknek a húsvétról olyan dolgok jutnak eszükbe, amik egyet jelentenek a meglepetéssel, vidám játékokkal és a kreatív programokkal.

Itt van mindjárt a húsvéti nyuszi legendája. Az eredendően keresztény ünnepnek a gyerekek verziójában színes tojást tojó nyúl a központi figurája, ami ajándékokat hoz számukra. A tojás és a nyuszi is az újjászületés, a termékenység, a tavaszhoz köthető fogalmak szimbólumai közé tartoznak. Eredetileg a pogány időkből, onnan is a germán mitológiából kerültek be ezek az elemek a húsvét ünnepébe.  Érdekesség, hogy az első csokoládé nyulak is Németországban készültek, a 19. században. A természet megújul, érkezik a tavasz, ünnepi hangulatba kerülünk mi is.

A hagyományoktól a nyuszi cupcake-ig

Ezt a hangulatot visszük el minden húsvéti gyerek foglalkozásra, ahol több órás programon mókázhatnak a kicsik az ünnep alkalmából. A sokszínű programkínálatból mindenki rátalál arra, ami a helyszínhez, a létszámhoz, a lehetőségekhez is egyaránt passzol.

Az ünnepi hagyományok megismertetése mellett szerepel a kreatív foglalkozásokra koncentráló programcsokor is az ötleteink között. A húsvét szólhat a gyermekek önfeledt szórakozásáról, ehhez is készülünk rengeteg játékkal.

A húsvéti népszokások közé tartozik a tojásfestés, locsolkodás, a kalács sütés is. Az aktív, a kreatív vagy a hagyományokat bemutató gyerekprogramokat középpontba állító rendezvényt egyaránt tudnak rendelni tőlünk csoportok, családok, közösségek.

A szabadtéri rendezvényekhez, szép tavaszi időben ajánljuk a húsvéti hangulatú kalandparkot, ami számos ügyességi játékot, mesés vetélkedőt rejt. A kisállat simogatót hasonlóan, inkább udvaron, kertben érdemes felállítani, így színes állatsereglet gyűlhet össze a kicsik legnagyobb örömére.

A helyhiány vagy rossz idő esetén sem maradnak izgalmas programok nélkül a gyerekek. Finomságokat süthetünk a cukormázas cupcake-től a hagyományos húsvéti kalácsig. Az előadások tánccal, mesével épp beférnek egy nagyobb terembe, ahol a gyerekek ámulhatnak Nyuszmusz Peti kalandjain, megcsodálhatják a néptáncok lépéseit.

Festék és móka húsvéti változatban

A gyerekekre további móka is vár, ha a húsvéti arcfestést megrendeli. Nem csak farsangkor, húsvétkor is kerülhet az ünnephez illő minta a gyerekek arcára. Az arcfestésben jártas kollégánk bármilyen húsvéti állatot, mintát a gyerekek arcocskájára pingál.

Az arcfestést érdemes kiegészítő programként már a nap elejére tervezni, mert így a gyerekek a program egész ideje alatt viselhetik az általuk választott mintát. Okozzon örömet a piciknek azzal, hogy egy évben kétszer is lehetőségük van álarcba bújni, farsangkor és húsvétkor is!

A kackiás bajszú, nagy szemű nyuszik mellett sárga, pelyhes csibék vagy bolyhos bárányok is lehetnek a húsvéti mulatság főszereplői. A kisfiúk és a kislányok is találhatnak olyan ünnepi motívumot, aranyos állat karaktert, amiben szívesen pompáznak kalács majszolás vagy tojás keresés közben.

Mi nem spóroltunk az ötletekkel. Önnek már csak annyi dolga van, hogy kiválasztja a program palettánkból, milyen húsvéti ünnepléssel szeretné a gyerekeket meglepni. Egyféle tematika vagy vegyes programok is megrendelhetőek attól függően, milyen rendezvényre készül. A részletekben szívesen eligazítjuk az érdeklődőket az elérhetőségeink egyikén.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük